Cum poti sa ajuti pe cineva?



Daca esti un perfectionist, iti doresti sa le faci asa bine pe toate, ca ajungi sa nu mai vezi unde e linia peste care nu trebuie sa treci. Si ce sa faci cand ai in sange toata treaba asta si totusi nu le poti face bine pe toate?
– vezi care sunt problemele de rezolvat
– cum poti sa ajuti tu la solutionarea lor
– alegi varianta de solutionare cea mai rapida
– si o faci cat de bine stii tu.

Asta au facut niste tineri impreuna cu Google intr-un sat african, pe nume Entasopia. In satul acela sunt multe cazuri de copii cu dizabilitati. Un caz de insuficienta locomotorie este pentru cei din societatea africana un caz de abandonat. Oamenii cu handicap sunt marginalizati si considerati fiind ca aduc semne rele. Asta ca sa intelegem un pic cum gandesc ei.
Acolo, oamenii nu stiu ce e acela « site » si cu atat mai putin inteleg fenomenul de comunitati online. Daca le arati un filmulet pe youtube, nu inteleg bine daca e radio sau tv. Un lucru e clar, comunitatea lor e prea mica si inradacinata in credintele locale si cu multe probleme legate de bunastarea greu de atins. Preocupati de lipsa medicamentelor, a mancarii, chiar si a apei in unele locuri, acesti africani sunt acum conectati la web.
Sprijiniti de Google, 3 tineri au instalat un satelit care le permite conectarea la internet si la atatea oportunitati totodata. Cu ajutorul acestei conexiuni, ei spera sa aduca ajutoare medicale si financiare comunitatii locale.
Poate ca WWW nu va impiedica moartea unui copil in jumatate de ora si nici nu va da de mancare vreunei familii keniene, dar cu siguranta ca initiativa celor 3 tineri va aduce o mare schimbare si pentru cei 95% dintre africani care nu au acces la internet.

Concluzie: Daca poti sa ajuti, fa-o cum poti si cat de repede poti tu, chiar daca pe moment poate nu fierbe chiar acolo unde tu poti sa intervii.

Sursa articolului: The New York Times

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.