A treia soră vitregă a PR-ului


Ieri m-am întors la birou după cea mai lungă vacanţă din ultimii 3 ani. Acum 3 ani însă, nu mi-era aşa greu să-mi intru în ritm. 2010 pare a fi un an destul de greu de ţinut pasul cu tendinţele.

PR-ul trece printr-o perioadă de schimbări majore. Dar cum orice sfâşit este şi un nou început, mai ales pentru cei tineri, e timpul schimbării. Am terminat de ceva timp facultatea şi mă gândesc că viitorii mei colegi de breaslă învaţă tot după aceleaşi cursuri. Realitatea pentru care profesorii îi pregătesc ţine doar de trecut, însă. Iată un exemplu de interacţiune cu consumatorul în zilele noastre:

Social media, presa online Iphone-urile, androidul, internetul mobil, realitatea augmentată, e-book-urile si HDTV sunt realitatea de astăzi. 4034100990_b5ccf5cff4

S-a terminat cu schemele de organizare a unei conferinţe de presă pregatite cu 2 luni înainte. Astăzi PR-ul serveşte consumatorul interesat de răspuns în timp real.

De aceea, cred eu că PR-ul a fost dintotdeauna Cenuşăreasa ştiinţelor comunicării. După advertising şi BTL, azi apare a treia soră vitregă: online-ul. Iar dacă realitatea e ca-n poveste, PR-ul o să plece cu prinţul, dacă se schimbă la timp.

2 Responses so far.

  1. iulian dit :

    cred ca vroiai sa zici augmentata, nu augmentativa.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.