Ca o papuşă Barbie


Fetele se jucau cu ele sau le doreau cu bătăi din picior şi multe lacrimi de copil alintat. Cu siguranţă mai ştim cum arată păpuşa standard Barbie. Ce nu ştim despre această papuşă este că ea a devenit nu doar un brand la cei 50 de ani ai săi, ci şi un studiu de caz pentru ştiaţi că. barbie

Există chiar expresia: « soţie ca o păpuşă Barbie » dar nu credeam că o femeie ar trebui să aibă dimensiunile 99-46-84,  1.80 m înălţime şi gâtul să fie de două ori mai mare decât lungimea medie ca să arate ca o păpusă Barbie.

Mai multe ştiaţi că-uri despre minunata Barbie aici:

1. În fiecare secundă se vând trei papuşi Barbie.

2. Barbie a avut până în prezent peste100 de meserii. A fost doctor, avocat, astronaut, star rock, a avut şi carieră militară şi a candidat la Preşedenţie… de patru ori.

3. Hainele militare purtate de Barbie au fost aprobate de Pentagon.

4. Primele papuşi Barbie au fost realizate în Japonia. Ediţiile mai recente provin din Coreea.

5. Există aproximativ 100 000 de colecţionari de păpuşi Barbie. În general, sunt femei de aproximativ 40 de ani, care investesc anual 1000 de dolari pentru a îşi completa colecţia preţioasă.

6. Numele complet al lui Barbie este Barbie Millicent Roberts. Ea este din Willows, Wisconsin şi a făcut liceul Willows. Pe copiii celor doi fondatori Mattel îi cheama Barbara şi Ken.

7. Pentru a arăta ca o păpuşă Barbie, o femeie ar trebui să aibă dimensiunile 99-46-84, să aibă 1.80 m înălţime, iar gâtul să fie de două ori mai mare decât al unei femei obişnuite.

8. Barbie a avut 43 de animale de companie dintre care 21 de caini, 12 cai, 3 ponei, 6 pisici, un papagal, un cimpanzeu, un urs panda, o girafă şi o zebră.

9. Cea mai vândută păpuşă Barbie este cea cu părul până la călcâie.

10. Hainele papusii au fost create de-a lungul timpului şi de designeri renumiţi: Givenchy, Versace, Dolce & Gabana, Vera Wang si Gucci.

11. Prima papuşă Barbie costa 3$. Acum ea valorează 27450$.

12. Barbie are patru surori: Skipper (1964), Stacie (1992), Kelly (1995) şi Krissy (1995)

13. Ken şi Barbie s-au desparţit în 2004, de Ziua Indrăgostiţilor. Relaţia lor a durat 43 de ani. Momentan sunt amici, dar se zvoneşte că el o vrea înapoi.

14. Barbie nu a fost niciodată căsătorită, deşi îi place să poarte rochii de mireasă. 15. Barbie nu a fost niciodată însărcinată. Prietena ei Midge, da.


4 Responses so far.

 1. Ela dit :

  Profu’ de PR ne-a intrebat saptamana trecuta daca stim ce vedeta a implinit de curand 50 de ani. Noi toti:  » Michael Jackson? ». Wrong! Raspuns corect: »Barbie! »
  Oricum, eu n-am fost niciodata fan Barbie! Eu ma jucam cu masinutele fratelui meu.

 2. Roxana dit :

  nici eu nu mă jucam foarte mult cu păpuşile, dar ştiam multe despre ele şi totusi nu stiam toate astea 🙂

 3. raluca dit :

  Aia că Barbie nu a fost căsătorită e tare :)) Îmi aduce aminte de bancul ăsta:

  Un tata isi aduce aminte ca e ziua fiicei sale. Intra intr-un magazin de jucarii si o intreaba pe vanzatoare:
  – Cat costa papusa Barbie din vitrina?
  – Avem: Barbie la gimnastica – 19,95 euro, Barbie jucand volei – 19,95 euro, Barbie la cumparaturi – 19,95 euro, Barbie la plaja – 19,95 euro, Barbie la dans – 19,95 euro, Barbie divortata – 265,95 euro
  Barbatul, uimit, intreaba:
  – Si de ce Barbie divortata costa 265,95 euro?
  – “Barbie divortata” are si: Masina lui Ken, Casa lui Ken, Undita lui Ken, Mobila lui Ken, Calculatorul lui Ken…

 4. Roxana dit :

  raluca, e bun asta :)))

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.