Ce cauti blog in viata mea?


Mult timp inainte de toata povestea asta, am ezitat sa cred ca blogul este un tool util. Credeam ca e doar cool si ca multi urmeaza un trend.
Cand am ajuns in agentie, mi-am dat seama ca PR-ul din cartile citite la scoala era un fel de « Ana are mere » pentru un viitor scriitor. Mi-am dat seama ca ce stiam eu era valabil intr-un alt timp, prafuit si de mult lasat in urma. Astazi PR-ul a capatat o alta forma, a conversatiei.
De curand m-am decis sa fac chiar si o lucrare pe tema noilor modele de comunicare. Si hotcity ma ajuta destul de mult in research-ul meu. Luna aceasta au propus ca tema de discutie bloggingul – cum mi-a schimbat viata si blogway premiaza castigatoarea dezbaterii cu un cont.

Si pentru ca aici e povestea mea, here it is:

Introducerea:
Am intrat in contact cu blogosfera acum 4 ani. Si nu stiam care e diferenta intre un blog si un site, pe vremea cand altii deja isi construiau un profil de bloggeri consacrati. Apoi am inceput sa urmaresc bloguri. Si apoi am inceput sa interactionez cu autorii blogurilor din prisma domeniului.

Cuprinsul
Anul trecut am facut un anunt oficial in urma caruia aveam sa-mi incep povestea. Am vrut sa fie despre parfumuri, am vrut sa fie ca o carticica, am vrut sa fie cu broscute. Dar n-a fost. Si e asa cum il vedeti azi.

Ce este blogul pentru mine?
Un locsor unde impart din ce vad, experimentez, lucrez, descopar, traiesc si cred cu cei care ma citesc. E un fel de portavoce pentru mine. Nu-mi place sa vorbesc mult si tare despre mine. Dar simt ca pe blog pot face asta asa cum simt eu.
De cele mai multe ori nici aici nu spun vorbe. Prefer sa redau imagini, idei si surse celorlalti, si peste toate un punct de vedere.

Cum m-a schimbat?
Blogul imi da spatiu. Pentru dezvoltarea ideilor si testarea lor.
Blogul ma tine la curent. Pentru ca asa cum nu poti sa scrii carti fara sa fi citit si pe blog trebuie sa fii informat, ca sa poti sa scrii. Cu atat mai mult cu cat comunitatea online este foarte bine informata si documentarea e primul pas dinainte de postare.
Blogul imi da incredere si speranta, ca pot face lucruri bune si pot sprijini initiative care fac lumea mai buna.
Blogul imi da curaj, cand vad ca am feedback de la cei ce citesc si cand printr-un post poti ajunge sa mobilizezi niste oameni sa faca ceva.
Blogul ma reprezinta online. Si astazi imi regasesc numele in diverse locuri si stiu ca sunt responsabila pentru reputatia mea online.

Incheierea
Sfarsesc acest demers cu inceput rational printr-o foarte scurta si sincera marturisire: blogul e util.
Pentru mine a devenit necesar ca tigara la cafea. Si-asa cum nu vreau sa ma las de fumat, pentru ca imi place, asa nu vreau sa ma las de blogging. Nu e un viciu pentru ca daca ar fi, l-ar interzice. Un pic scump poate – ca timp, dar te rasplateste pe masura.

Si blogul iti da atat cat ii dai. Ca oamenii…

asa cum spuneam la inceput: ca in orice poveste de dragoste, fiecare are povestea lui. Eu am ales sa scriu varianta mea de poveste: eu increzatoare, el cu experienta. eu cu ambitie, el gigolo. eu il abordez, el vrea.

HAPPY ENDING se zice in povesti?

Pentru si mai happy endings votati-ma aici, lasand un comment.

4 Responses so far.

 1. Cricket dit :

  Felicitari pentru premiu !!! Ma bucur enorm ca ai castigat !!! 🙂

 2. Cricket dit :

  Felicitari pentru premiu !!! Ma bucur enorm ca ai castigat !!! 🙂

 3. Hi,

  thanks for the great quality of your blog, each time i come here, i’m amazed.

  black hattitude.

 4. Hi,

  thanks for the great quality of your blog, each time i come here, i’m amazed.

  black hattitude.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.