Cu sau fara masca


Uite o expozitie la care voi merge:

Fotograful roman Simion Buia, care traieste de cativa ani la Dusseldorf, expune – incepand cu 13 februarie – pentru prima data la Bucuresti. Expozitia „Maschere di Venezia“, deschisa intr-un spatiu neconventional (sediul unei banci) pana pe 13 martie, cuprinde 20 de fotografii inedite atat in ceea ce priveste subiectul (lucrarile reprezinta masti venetiene), cat si tehnica (printuri fotografice imprimate pe panza), pozele fiind realizate la ultimele cinci editii ale Carnavalului de la Venetia (eveniment ce se desfasoara anual inca din 1268). La inceputul acestui an, Simion Buia a expus la Timisoara peste 100 de fotografii reprezentandu-i pe cativa dintre cei mai importanti actori ai teatrului romanesc: Radu Beligan, Mircea Albulescu, Dorel Visan, Victor Rebengiuc etc., in cadrul unei expozitii numite „Actorii si fotograful“. (sursa: Money Express)


Proaspat intoarsa de la carnavalul din Germania, ma intreb ce-i face pe oameni sa se costumeze si ce-i determina sa-si aleaga un anumit outfit. Impresia mea de dupa carnaval e ca un costum e un alt eu. Si cand nimeni nu-ti mai stie identitatea, te poti bucura mai mult de fest. Un prieten de acolo imi spunea ca nemtii au voie sa se distreze numai de carnaval si festivalul berii. Oricum ar fi asta, nemtii stiu sa se distreze si cu, si fara masti.

p.s. Pe cand un carnaval si in Romania?

2 Responses so far.

  1. michiyuki dit :

    Cred ca daca te iei dupa originea lor, mastile au ceva sacru…la japonezi si acum se crede ca in teatru cu masti actorul devine zeu…uitandu-te la ei intelegi de ce, pentru ca e adevarat…daca iti place subiectul citeste mastile de fumiko enchi, e una dintre cartile cele mai impactante ale literaturii japoneze din cat am citit eu. E genul ala de carte pe care doar femeile o inteleg cu totul.

  2. roxana dit :

    mersi de sugestie. o s-o caut!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.