Mini revoluție în București


Plantari copaciCând am venit în București eram sub miracolul primei impresii și-mi plăcea Bucureștiul. Îmi plăcea pulsul orașului pe care-l simțeam și noaptea zvâcnind pe străzi, îmi plăcea multitudinea de locuri în care-mi puteam petrece timpul frumos, îmi plăcea că aveam de unde să aleg. Și mult timp am ales să văd partea frumoasă. Astăzi, după ceva ani vrând-nevrând mai văd și părțile mai puțin dragi ale orașului.

Dacă ar fi să aleg, aș pleca departe.  Dar ca pentru mulți alți tineri, nu este vorba de alegeri. Pentru că deocamdată în Romania sunt domenii (ca să nu zic toate) care-și concentrează activitatea doar în capitală.  Așa că nu pot decât să prețuiesc locul. Și de aceea, ieri am mers la Bucureștiul Fluieră Fault, un proiect realizat de AIESEC.

BFF a început cu un marș pe culori (semnificația culorilor de pe tricouri o găsiți aici) la care participau tineri studenți, liceeni, în ong-uri sau nu, familii cu copii în carucior, oameni în vârstă și jurnaliști. De la Unirii până la Tineretului am fluierat. Jandarmii erau cu noi iar oamenii au ieșit la fereastră. Pentru câteva momente aveam să aducem sunetul unei revoluții în stradă: o revoluție pentru un București mai curat și mai civilizat.

Mai multe imagini de la marș și cum domnul Oprescu a plantat cu noi copaci, vă las să vedeți în filmulețe.

[youtube Ld2ZKY03qBg]

[youtube 9XEO-VKOW_k]

4 Responses so far.

  1. RandomPixels dit :

    inca o data, imi amintesc ca traim intr-o tara de rahat, unde e nevoie de manifestatii si de excelenta pentru a face unele lucruri care pe afara sunt vazut ca « normale »

  2. Roxana dit :

    Andrei, de acord cu tine. Aștept cu nerăbdare momentul în care lumea o să facă lucrurile astea de la sine. Pentru ca și manifestațiile deocamdată sunt un pic artificiale. Nu știu cum, de exemplu, nici un jurnalist nu l-a întrebat pe domnul primar de situația terenului retrocedat Marioarei Micșunescu, care acum vrea să construiască vile în parc.

  3. Daca doresti sa iti publici materialele si pe blogul nostru, te rog sa imi trimiti un mesaj pe mail – multumesc !

  4. Ralu dit :

    Am fost si eu la BFF sambata. Mi se par faine initiativele ONG-urilor de acest gen. AIESEC-ul mereu a fost implicat in asemenea actiuni. Felicitari tuturor celor care au luat parte la eveniment si mai ales organizatorilor!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.