Mos Craciun exista! cel putin ca brand


Sunt branduri la care nu spunem decat culoarea si ne dam seama despre ce vorbim. La rosu e cel mai usor de ghicit. Insa in perioada asta din an, ma gandesc serios la a doua varianta de raspuns: MOS CRACIUN. Ei bine, Mos Craciun nu a fost inca cumparat. Dar e un brand si se comporta ca atare. Imaginea Lui Mos Craciun, asa cum e azi, este un proiect realizat de compania Coca Cola, incepand din 1931. Mai multe aici.


Mos Craciun este cel mai tare brand din cel putin 10 motive:
1. Are o zi a lui, sarbatorita world wide, cu mici diferente de calendar. Eu il astept mereu pe 24 – 25 decembrie.
2. Este imbracat in culori devenite ale brandului deja: alb & rosu, cu barba, sanie cu reni si sac mare mare.
3. Creeaza o multime de povesti in jurul lui. La inceput ni le spuneau bunicii, apoi au aparut la TV si azi avem o multime de unde alege din raftul lung de dvd-uri din bookshop.
4. Este integrat intr-un ritual. Stiti povestea cu noaptea de ajun cand trebuia sa ne culcam devreme ca mosu sa poata veni sa-si goleasca sacul sub brad. La unii venea pe horn. Eu imi aduc aminte ca la mine intra pe gaura cheii de la usa, ca stateam la bloc ūüôā
5. Are un element surpriza. Nimeni nu stie ce va aduce si cand va veni. Cand eram mica stiu ca-i scriam din timp si coloram frumos scrisoarea, ca sa-i placa si sa nu-mi sara nici o dorinta. Acum nepotul meu imi cere mobilu sa-l sune pe mosu si spune sa-l ajut sa-i trimita pe mail dorintele lui.
6. Asadar este si un brand adaptabil. Si tech-friendly.
7. Genereaza un comporament de cumparare nebun pentru un target GENERAL. Craciunul este perioada in care lumea innebuneste de cumparaturi, cosuri incarcate cu cadouri, card-uri de golit, pungi umflate si portbagaje care nu se-nchid. Toata lumea de la copii pentru parinti, parinti pentru copii si bunici pentru nepoti cumpara. Dulciuri, jucarii, dulciuri, roboti, bilete, vise, dulciuri, orice se poate cumpara, fara sa mai conteze pretul. Pentru ca Mosul tre sa vina incarcat.
8. Beneficiaza de acoperire media 100% fara a avea un media plan macar. N-are o agentie si nu a a negociat nici cu media. Cu toate astea il vezi peste tot: Orasul lui Mos Craciun, Acasa la Mos Craciun, pe stalpi, in magazine, pe tricouri, la maratonul pentru cartea recordurilor, in mall-uri sau la metrou. Cei drept cred ca are parteneriat cu primariile ūüėČ
9. Creeaza o atmosfera specifica in jurul lui. Mos Craciun aduna familia intreaga in jurul bradului, colindatorii in pragul casei si prietenii in jurul telefonului. Atentie: SMS-ul copy paste nu reprezinta brandul si utilizat in exces poate aduce grave tulburari de liniste in aceasta perioada a anului.
10. Inspira si trezeste amintiri, chef de joaca, pofta de cozonaci, dorinta de a fi darnic si de a iubi.

Daca cineva o sa-l cumpere vreodata pe Mos Craciun, o sa-i mai desenez o scrisoare sa-i spun ca vreau sa fac PR pentru el. Asa n-o sa-si strice reputatia niciodata.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.