Omul generos din Biblioteca Friends for Friends


Am cunoscut un om  la biblioteca micilor prieteni. Numele lui este si cam lung şi cam ciudat şi poate de aceea nu i-am reţinut decât prenumele Tor. Numele este Norretranders, scris cu o tăiat, pentru că e din Danemarca şi a scris o carte despre cum a-i ajuta pe alţii este cel mai generos lucru pe care-l poţi face (Omul Generos). Foto Biblioteca FriendsL-am întâlnit pe unul din rafturi şi l-a prima vedere mi-a spus:
“Animalele şi oamenii deopotrivă îşi etalează cele mai bune calităţi pentru a-şi cuceri partenerii: tind spre perfecţiune, fac eforturi în plus pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi se străduiesc pentru a face lumea mai bună – pe scurt, sunt generoşi, iar generozitatea, potrivit celor mai noi descoperiri ştiinţifice, este ceva foarte sexy.”

Nu m-a cucerit cu generozitatea lui, dar sigur a reuşit prin raţionamentul gândirii despre generozitate, teoriile evoluţioniste şi ale reciprocităţii.

Încă o dată cineva mi-a dat dreptate să cred că: « ce dai, aia primeşti. » Doar că nu primeşti din acelaşi loc. Şi dacă iubeşti, nu înseamnă că celălalt te va iubi inapoi la fel de mult. Dar sigur vei fi iubit cu mai multă generozitate de altcineva.

Cartea tratează la nivel individual şi din perspectiva relaţiilor între bărbaţi şi femei, ceea ce putem vedea în  societatea civilă de astăzi tot mai frecvent. Vorbim de un trend al individului implicat în societate, un curent al responsabilităţii sociale la nivel de cetăţean. Aneta Bogdan confirma într-o conferinţă că până şi această criză privită prin prisma teoriilor conspiraţionale, poate fi considerată « un avertisment pentru oameni, ca să analizăm mai atent care ne sunt priorităţile, ce este cu adevărant important şi merită timpul şi banii noştri. »

Avem prima comunitate online: Civika ai căror membri sunt oameni dornici să se implice în proiecte sociale şi susţinerea cauzelor bune. Avem mai multă deschidere şi bună voinţă de a ajuta, de a sprijini, de a dona şi a ne implica. Avem oameni frumoşi ca Dan Puric şi fundaţii cu Inima de copil. Avem de ce şi cum şi pe cine să ajutăm. Trebuie doar să fim generoşi.

foto-033

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.