Orange da oameni afara


Daca pana acum vorbeam de criza ca un fenomen, ei bine azi am simtit pe pielea mea cum mi se ridica parul cand auzeam cuvantul criza: pentru ca pe langa multi prieteni care nu-si gasesc job, de azi cineva foarte apropiat afla ca din iunie ramane fara job.

Stiam ca Romtelecom da afara 2500 de oameni, stiam ca lumea reduce costurile si micsoreaza abonamentele dar nu stiam ca la Orange din 10 apeluri, 5 sunt pentru inchiderea abonamentelor.
Asadar Orange ia masuri. Am aflat din surse apropiate (angajat Orange) ca se disponibilizeaza oamenii din call-center, ca Orange isi muta call center-ul in Brasov si Oradea. Motivul: salarii mult mai mici acolo.
Vestea buna: provincialii scapa umpic de somaj.
Vestea proasta: criza isi face simtita prezenta peste tot.

Tot de la o vreme stiu ca nici un student nu prea isi mai gaseste job, ca cei din presa, jurnalisti la revistele glossy se reorienteaza, ca unele reviste nu mai apar, ca se dau bonuri de masa in loc de bani, ca unii lucreaza 4 zile din 5 cat ar trebui, samd.

Azi am avut pana de curent, cum de altfel se intampla in utima vreme destul de des. Si-am ajuns sa cred ca e deja o masura de reducere a costurilor :)). Nu doar Orange are probleme. Toti avem sau vom avea. Se apropie iunie – climax-ul crizei, sau 2010?

Romani capul sus!

p.s. am auzit ca unii, ca nemtii nu-s deloc deprimati. deci se poate!

3 Responses so far.

  1. Marius Stuparu dit :

    Din pacate, zone mai mari din presa au probleme, nu doar revistele glossy. Incepand cu cazul extrem al BMG, care a inchis toate revistele de business (ma rog, comunicatul oficial e ca le-au mutat pe online – prostii), lipsa de publicitate incepe sa se simta din ce in ce mai rau.

  2. roxana dit :

    uf, sunt atatea exemple de inchidere vs mutare in online. si multe alte exemple de cum fiecare industri/domeniu il afecteaza pe celalalt. criza e exeplul pefect de lant al slabiciunilor 🙁

  3. Marius Stuparu dit :

    Probabil a fost o greseala de abordare: fiecare s-a bazat pe ceilalti, pe functionarea unui lant care nu depindea de ei. Daca ar fi avut niste rezerve de siguranta (si nu ma refer la bani), sau daca ar sti acum sa renunte la ideile vechi si sa isi schimbe conceptiile prafuite, poate ne-ar fi mai bine.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.