Povestile oamenilor de langa noi


Mi-a placut ideea descrisa de Flori si m-am gandit sa-i redau postul mai departe. O poveste pentru fiecare de langa noi:

De multe ori am privit din tramvai oameni simpli care mergeau ori la serviciu, ori la cumparaturi, ori in vizita, ori in alte parti pe care nici macar nu le banuiam. Fascinant era sa imi imaginez povestea lor « oare au o viata fericita, oare oamenii care ii inconjoara ii admira ? », plus alte multe intrebari pe care mi le adresam.

Ciudat este faptul ca ne gandim la povestile oamenilor de langa noi, dar doar pentru cateva secunde, minute, uneori ore. Ore deja suna un pic complet, orele le dedicam prietenilor, familiei, dar cel mai mult noua. Si atunci apare intrebarea fireasca, de ce suntem egoisti si nu dam atentie si persoanelor care poate chiar au ceva interesant de spus.

Pentru ca suntem egoisti si diferiti. Pentru ca nu vedem decat povestile celor care se imbata in cluburi, povestile celor care au un BMW, povestea fardurilor si a hainelor, pentru ca discutiile noastre se limiteaza la fizic. De aceea, sansa de a fi pusi in evidenta oamenii care merita se diminueaza pe zi ce se mai naste un copil, o generatie, ce va uita ce inseamna apreciere si povestea. Pentru ca povestile autorilor nostri nu sunt deosebit de bune pentru ca nu contin sex, bautura, femei, masini, vile, afaceri si pentru ca e mult mai usor sa critici decat sa apreciezi.

Povestea intreaga se afla aici.

2 Responses so far.

  1. Dan dit :

    Trebuie sa specific ca postul nu este scris de mine ci de Flori (vara-mea)

  2. roxana dit :

    am modificat Dan. mersi;)

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.