Banuieli despre social media


DOR a lansat vineri un hastag despre amintiri de cand aveam #16ani. Un topic care a atras multe reply-uri si simpatii. Pentru majoritatea care-au scris aici, subiectul a generat mai mult decat interactiuni. Am vazut conversatii bazate pe dorinta de cunoastere, de impartasire a lucrurilor pe care oamenii le au in comun.  Nu e de mirare ca mecanismul conversatiilor de interes general functioneaza cu succes in online.

Interesul fata de topic a  fost de mirare pentru cativa:


Am intalnit aceleasi reactii si la topicul deschis de Monica#carteatapreferata.

Pentru acesti curiosi ma intreb daca au aceleasi dileme si cu prietenii din offline. Cand cunoasteti o persoana si descoperiti ca aveti chestii in comun cu ea, va intrebati daca discutia purtata la un party sau eveniment este un teasing? Cred ca nu.

Insa cu siguranta practicati socializarea fortata (networking-ul) cu un scop anume. Asa ajung suspiciunile manifestate online sa transpara interesele noastre reale.

Daca nu am dreptate, spuneti-mi voi de ce suntem atat de circumspecti vizavi de conversatiile libere din social media?

Étiquettes : , , , , , , ,

3 Responses so far.

 1. deni dit :

  pentru ca se platesc multi bani in social media ca sa se faca reclama ascunsa, dar oamenilor nu le place sa fie luati drept prosti si sa se lase abuzati de corporatii si trusturi media.

  in offline costa prea mult ca cineva sa isi faca reclama angajand oameni ca sa vina si sa te tina de vorba, ca sa iti plaseze un produs pe sub piele. si nu in ultimul rand social media este o discutie inregistrata si perfect publica, in timp ce discutia la cafea dispare dupa ce se termina si este privata

  tot din acest motiv #cartelurile se fac pe yachturi in pacific si nu pe twitter

 2. Roxana dit :

  sunt de acord cu tine, deni si ma bucur ca-mi dai dreptate in privinta argumentelor care sustin suspiciunea. nu sunt inca decisa daca sa zic vorba aia cu cititorii nostri(romanii) sunt mai destepti decat ai lor (americanii, de ex) si sa cred ca social media are nevoie de PR 😀

 3. deni dit :

  e destul de probabil ca romanii sa fie mai « pe faza » decat ai lor, pentru ca romanul e obisnuit sa fie abuzat si este si satul de asta. Cred ca social media nu are nevoie de PR, in niciun caz. Are nevoie sa evolueze singur si sa isi gaseasca echilibrul. Social media este inca o noutate absoluta, daca ne gandim ca este abia la a-2a generatie, in Romania cel putin. Practic este inca o idee ce se testeaza, chiar daca ne place sa facem videouri pe youtube in care sa sustinem ca va transforma modul in care relationam cu divinitatea, aliens si realitatea in sine.

  De fapt problema este ca PRul in sine a crescut f mult in Romania in ultima vreme si a devenit la moda sa tot faci actiuni care sa implice consumatorul, desi el probabil nu isi doreste sa fie implicat atat de mult in actiuni de PR pe cat ar vrea sa creada oamenii de PR. Probabil ca pe masura ce oamenii se acomodeaza cu abuzul prin PR si pe masura ce social media se incetatenesc si se adapteaza, o sa se echilibreze de la sine toata chestiunea. Probabil ca la un moment dat bloggerii o sa se plictiseasca sa tot scrie despre ce le-a mai trecut prin cap unor creativi dintr-o agentie si o sa devina la fel de indiferenti ca si consumatorii fata de PR stunts

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.